Project Description

ADAM’s ID

Voor restaurant en bar ADAM’s ID, vlakbij station Amsterdam Sloterdijk, heeft LichtWerkt Nederland het lichtplan mogen maken voor de vier nieuwe vergader- en eventruimtes.

Alle nieuwe ruimten zijn vernoemd naar mensen of dingen die te maken hebben met het wapen van Amsterdam. Zo is de Andreas kamer, voor maximaal 9 personen, vernoemd naar de drie Andreaskruizen waar het Amsterdamse wapen uit bestaat. De Persijn kamer, tevens voor maximaal 9 personen, is vernoemd naar de Persijn familie waarvan het wapen de basis vormde voor het Amsterdamse wapen. De Andreas en de Persijn kamer kunnen samengevoegd worden voor iets grotere groepen. Een iets grotere ruimte, voor 24 personen, heet The Lion’s Den, wat verwijst naar de leeuwen uit het wapen.

In The Crest zaal kunnen privé diners georganiseerd worden voor groepen van ongeveer 60 mensen. Deze zaal kan ook gebruikt worden voor recepties, presentaties of trainingen. Omdat alle zalen van elkaar gescheiden worden door flexibele muren is het ook mogelijk om één grote ruimte te maken voor maximaal 250 mensen. Perfect voor grotere evenementen.

Het was voor LichtWerkt Nederland zaak om het dali-gestuurde lichtplan zo op te stellen dat de verlichting zich net als de ruimte kon aanpassen aan de gewenste groepsgrote en sfeer die in de ruimte moest heersen. Een constructieve en fijne samenwerking met zowel interieurontwerper Michiel Wijnen als met de opdrachtgever heeft een schitterend resultaat opgeleverd waar alle betrokken partijen trots op mogen zijn.

Deze nieuwe zalen zijn sinds november 2018 te huur. ADAM’s ID richt zich niet alleen op vergaderingen, meetings, workshops en events, maar het is straks ook mogelijk om er een privé diner te krijgen.