a.s.r. Utrecht

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

De strategie achter de transformatie van een van de grootste kantoorgebouwen uit de jaren zeventig is om te behouden wat goed is en te vernieuwen wat beter kan, naar de huidige maatstaven en wensen. Het voorheen massieve gebouw is geopend door nieuwe gevels van glas te maken en door het licht diep in het gebouw te laten doordringen. De inmiddels volgroeide vegetatie rond het gebouw wordt voortgezet in het atrium. Door de transformatie wordt het gebouw energiezuiniger; van energielabel G naar A. Ook wordt het efficiënter ingedeeld, waardoor met 2800 flexibele werkplekken ruimte is voor 4000 medewerkers.

Voor de binnenverlichting wordt o.a gebruik gemaakt van de Taro pendelarmaturen van Intra Lighting. Deze zeer zuinige armaturen zijn voorzien van een daglicht sensor en kunnen per gebruiker geschakeld worden. Behalve de Taro armaturen hangen er in dit prestigieuze project ook Lona pendelarmaturen in verschillende uitvoeringen.

“Bij de renovatie van een van de grootste kantoorgebouwen in Nederland was een pendelarmatuur met directe en indirecte lichtuitstraling noodzakelijk om het gewenste lichtbeeld te realiseren. Om het gebouw duurzaam in te richten werd vanuit BREEAM-NL vereist dat de armaturen per gebruiker individueel bediend kunnen worden. Intra Lighting verenigde deze twee eisen in een zeer zuinig pendelarmatuur dat ook qua vormgeving perfect in het project paste.”
– Mathijs Sommeijer
Lichtontwerper l Senior specialist bij Deerns